האכלת גור חתולים

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

15/09/2007 | 15:15 | מאת: תמי

לפני כעשרה ימים מצאתי גור חתולים שכנראה אמו נטשה אותו. להערכתי בן 3 שבועות. אני מאכילה אותו באבקת מזון לחתולים. על האריזה רשום להאכיל כ-5 פעמים ביום בכמות של 10-15 גרם בגיל כזה. אבל החתול שלי אוכל כמויות גדולות יותר כ-30 גרם. האם זה מוגזם? החתול נראה בריא פעיל וחזק. אשמח לשמוע חוות דעת לגבי הענין. כמו כן מה לגבי תילוע וחיסונים מאיזה גיל אפשר?

16/09/2007 | 09:27 | מאת: ד"ר איתן ברנע

תמי מבחן התוצאה הוא המבחן הקובע. ואם חתולך פעיל שמח ובריא כנראה שזה המינון המתאים לו. הרישום על גבי המוצר הוא המלצה לא מחייבת. יחד עם כך חשוב להדגיש כי בגיל זה רוב הגורים אינם יודעים שובע וכי הם עשויים לאכול עד כדי "פיצוץ". לפיכך חשוב לדאוג שבתום הארוחה בטנו לא תהיה תפוחה כמו עור טמבור מתוח.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים