קדחת קרציות

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

19/08/2007 | 09:28 | מאת: רונית

לכלב שלי התגלתה קדחת קרציות לפני כ - 4 - 5 חודשים הוא טופל חודש וחצי ע"י אנטיביוטיקה דוקסילין +זריקות של סטרואידים+אימיזול אחרי חודש וחצי הערך של הטסיות השתפר מ - 140 ל - 172 - הפסקנו את הטיפול אחרי כמה ימים ראיתי שהוא עדיין חלש וחזרנו לוטרינר אחרי בדיקת דם ראינו שהערך ירד ל - 90 התחלנו שוב טיפול של חודש וחצי עם ציפרודקס וזריקות אימיזול לקראת סוף הטיפול התאבון שלו ירד (אחרי זריקת אימיזול)בסוף הטיפול הערך עלה ל - 208 והיתה התחדשות של התאים (בעצם כל הזמן היתה התחדשות של תאים )-אמרו לנו שזה תקין ואפשר להפסיק את הטיפול ולבוא לביקורת תוך שבוע. באנו אחרי שבוע (ביום שישי האחרון) ובבדיקת דם הערך שוב ירד ל - 136 שוב חזרנו לאנטיביוטיקה במשך חודש + סטרואידים ובשבוע הבא זריקת אימיזול הכלב נראה חלש,אין לו תיאבון וגם הקיא פעמיים אחרי האוכל- השאלה אם יש פיתרון אחר שיכול לעזור או שזו הדרך לצאת מקדחת הקרציות? ברצוני לציין שכשהוא היה גור (בסביבות גיל שנה) גם היה לו קדחת קרציות - הוא יצא מזה אחרי טיפול של חודש, זה חזר שוב אחרי 3 חודשים טיפלנו וזה עבר ורק עכשיו בגיל 5.5 זה חזר שוב או שזה מקרציה חדשה - למרות שלא ראינו עליו השנה שום קרצייה רצינו לשאול את דעתך תודה מראש

22/08/2007 | 00:42 | מאת: ד"ר איתן ברנע

על פניו נראה כי מדובר בבעיה כרונית. אחד המומחים המתקדמים בנושא הוא דר' הרוש מבית החולים הוטרינרי בבית דגון. כדאי להתקשר ולשאול אותו לגבי טיפולים במקרה זה

10/09/2007 | 17:40 | מאת: ד"ר איתן ברנע

דכד דכדכ

מנהל פורום תזונת בעלי חיים