הכלב מרזה וללא תיאבון

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

26/07/2017 | 16:50 | מאת: סמדר

שלום. יש לי מלטז בן 11. ללא שיניים קדמיות למעלה ולמטה. עם טוחנות. לאחרונה סבל מדלקת חניכיים וטופל עם אנטיביוטיקה. מאז ללא תיאבון. לא ממש אוכל. ומקרזה. קניתי קופסאות אוכל טחון כבד טרי וטיגנטי לו ללא הצלחה. חטיפים בשקית חותכת לו קטנים והוא כן אוכלמה עושים?

הי סמדר, בעיית חניכיים והצטברות אבן שן בצורה חריפה נפוצה בעיקר בכלבים מבוגרים מגזע קטן. לפי מה שתיארת, נראה כי הוא סובל מכאבים ועל כן מתקשה לאכול. הכאבים יכולים לנבוע מאבססים בשורשי השיניים, דלקת חניכיים וחשיפת שורשי השיניים. יש צורך להיבדק במרפאה וטרינרית, אולי אפילו לבצע בדיקות דם מקיפות (מומלץ לכל כלב מעל גיל 7שנים) ולהתקדם לפי הצורך- אנטיביוטיקה/ניקוי שיניים ועקירות שיניים עם שורשים רקובים/צילומי רנטגן דיגיטליים וכו'. אל תזניחי את המקרה ואל תמשיכו לתת מזון רך כפיתרון כיוון שהכלב סובל מאוד ואיכות חייו ירודה כרגע. תרגישו טוב ורפואה שלמה

מנהל פורום תזונת בעלי חיים