שאלה לגבי מזון לגורה....

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

22/05/2017 | 13:08 | מאת: ערן

שלום, יש לי גורה מסוג פיטבול בת 5 שבועות. קניתי אתמול שק של חברת קנדה ג׳נסיס, לפי הטבלה שנמצאת על השק אני אמור לתת לכלבה 50 גרם (חצי כוס פלסטיק חד פעמית) ביום. אני מבין שהסוג הזה יותר מזין ממזונות אחרים ומספיקה כמות קטנה יותר. אבל אני עדיין דואג מהכמות הקטנה בנוסף אני רוצה לדעת לכמה ארוחות לחלק את הכמות היומית? מישהו יכול לעזור? תודה רבה מראש

שלום ערן, בשל שלל המזונות לבעלי חיים הקיימים בשוק, לא ניתן לעקוב ולבדוק כל אחד מהם מבחינת טיבו, לכן איני יודעת לומר לך אם כמות הקלוריות המצויה בכופתית גבוה מזה שבמזון אחר. יש לבדוק את משקל הכלבה, ולהתאים את כמות הצריכה היומית למשקל. יש לשקול בכל שבוע את הגורה כיוון שגורים גדלים מהר ובהתאם לכך, להעלות את כמות הגרגירים ביום. גורה עד גיל 6 חודשים יש להאכיל 3-4 פעמים ביום. אין שום בעיה לתת פי 1.5 מהמומלץ על ידי חברת המזון בתנאי שהכלבה לא עושה המון צואה עקב כך או מפתחת נפיחות בטנית משמעותית בברכה, דר' ליאת הולנדר

22/05/2017 | 22:42 | מאת: ערן

תודה רבה על התשובה

מנהל פורום תזונת בעלי חיים