אוכל לחתול בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

18/05/2017 | 10:57 | מאת: נורה

שלום אימצתי חתול בן 4 חודשים ונראה שהוא אוכל כל אוכל שהוא מגיע אליו. איזה אוכל אסור לחלוטין לתת לו? תודה

שלום רב, מזל טוב על החתול. גור חתולים אמור לאכול מזון יבש לגורי חתולים לפחות עד גיל 8 חודשים. לאחר מכן יש להעבירו למזון יבש לחתולים בוגרים. מומלץ ש 90% מהתזונה שלו תהיה של המזון היבש. כתוסף, ניתן לתת מזון רטוב של חתולים (לא לתת פחית שלמה כל ארוחה ומומלץ להסתפק בצ'ופר קטן בלבד), טונה (רצוי במים), עוף ללא תבלינים ועצמות. שלא כפי שחושבים, חלב לא בריא לחתולים ועלול לגרום לשלשולים. כמו כן אסור לתת שוקולד, שום ובצל. בהזדמנות זו אציין כי יש חתולים שאוהבים לאכול פרחים ועל כן יש להימנע ממגע של חתול עם פרח השושן צחור הנמצא הרבה בזרי פרחים (עלי הכותרת כמו גם העלים והגבעול שלו). בברכה דר' ליאת הולנדר מרפאה וטרינרית הוליPET

מנהל פורום תזונת בעלי חיים