כאבים חזקים מאוד בזנב.

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

03/06/2007 | 14:48 | מאת: אפרת

שלום רב, הכלבה שלנו (מעורבת) בת 7 בדר"כ בריאה וחזקה מאוד. בימים האחרונים פיתחה אלרגייה (לגורם שלא ידוע לנו) וסבלה נורא. היא קיבלה זריקה. העניין הוא שהתופעות של האלרגייה (נפיחויות וגירוד חזק בכל הגוף) חלפו לה, אך תוך שהם חולפים הכלבה התחילה לסבול כאבים חמורים מאוד בזנב. הוטרינר לא ממש מצליח לעלות על הסיבה, רשם לה כדורים ואמר שאם לא יעבור נחזור אליו. הכלבה שוכבת משעות הבוקר ולא מוכנה לזוז בגלל הכאבים, אי אפשר לתת לה את הכדור כי היא לא מוכנה לאכול (אפילו לא קציצות בשר!). בכל פעם שהיא מזיזה בטיפה את הזנב היא צורחת לשמיים מכאבים! ממש קורע לב! לא נראים סימנים מיוחדים / נפיחות. מה יכולה להיות הסיבה לכך? כיצד ניתן להקל עליה? אשמח אם תענו לי בהקדם. תודה מראש.

03/06/2007 | 20:19 | מאת: ד"ר איתן ברנע

לא נראה כי יש קשר בין האלרגיה לכאבים שאת מתארת. כאבים כאלו עשויים להעיד על בעיה שדרתית או פגיעה אורטופדית כגון שבר או סדק בחוליות הזנב או בחיבור בין האגן ועמוד השדרה הגבי.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים