חתול עם כרס

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

23/09/2003 | 22:15 | מאת: שרית

שוב שלום לד"ר ברנע, אני אותה שרית מההודעה הקודמת לגבי הכלבה עם ה EPI. הפעם יש לי שאלה לגבי החתולים. יש לי שני חתולים (אסופים מהרחוב), אחד בן 3 והשני בן שנתיים. שניהם לא יוצאים אף פעם מהבית, ונמצאים אצלנו מגיל ינקות. החתול בן השלוש שוקל קצת יותר מ-5.5 ק"ג ויש לו מעין כרס מדלדלת (עד כדי כך שאנשים שבאים אלינו לבקר ורואים אותו, שואלים אם הוא בהריון :-) ניסיתי לפני כמה חודשים להחליף לו את המזון מאיימס רגיל לאיימס לייט, אך לא נראה לי שהכרס קטנה. לעומת זאת, עושה רושם שהחתול השני, שמלכתחילה היה רזה יותר (כ-4.5 ק"ג) , וללא כרס, דוקא כן רזה מעט מאז שהחלפתי את האוכל (כשאני מחזיקה אותו, העצמות יותר מורגשות). שניהם לא מקבלים שום תוספות מלבד המזון היבש בשנה הראשונה, הייתי מוסיפה לחתול ה"בכור" (הקטן עדיין לא היה) גם מזון רטוב מקופסאות, מה שאולי מסביר את מקורה של הכרס :-) שאלתי היא: 1) האם ההרכב של האיימס לייט הוא מלא ומספיק מבחינה תזונתית ? האם אפשר להמשיך להשתמש בו לאורך זמן, מבלי לגרום לאיזשהם חוסרים תזונתיים ? 2) איך אפשר לגרום לחתול השמנמן לרזות בכל זאת, מבלי שהחתול השני ירזה גם כן ? שוב תודה ושנה טובה, שרית.

23/09/2003 | 22:17 | מאת: שרית

שכחתי לציין ששני החתולים מסורסים מגיל 5 חודשים.

25/09/2003 | 08:16 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום שרית אני רואה שאת מרובת חיות - כל הכבוד. לפני שמכניסים את החתול לדיאטה כדאי לבדוק אים הכרס היא אמנם שומן או קפל עור גדול- הכרס בהרבה מהמיקרים היא "פגם" מיבני. לעיתים קרובות הפרוש הוא לא נכון. פשוט ממששים את "הכרס" ומרגישים בקלות במה מדובר. חתול במשקל של 5.5 ק"ג הוא לא משקל חריג. לגבי השאלות ששאלת. המזון הוא מזון מלא וניתן להשתמש בו לאורך זמן . לשאלה השניה : רק בהפרדה בינהם תוכלי להאכיל כל אחד מהם במזון אחר.

25/09/2003 | 12:01 | מאת: שרית

03/10/2003 | 13:33 | מאת: פופס

אני דווקא אוהבת חתולים שמנים!!!! יש לי בבית (בדירה) 5 חתולים + עוד שני חתולים מהרחוב שהחליטו להצטרף לסרוגין (פשוט פרצו דרך החלון) אחד החתולים (החתולים שלי בבלעדי) שוקל 10 קילו (יש לו בטן חמאתית כזו) אפשר למשמש אותו ולעשות לו משזים (מסג'ים) ואפשר גם לעשות בו "עוגיות" :-) רק חבל שאני אלרגית....

09/10/2003 | 01:14 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום פופס מה אומר לך מעבר לכך שאני מתפרנס טוב מאוד מכאלו שאוהבים חתולים שמנים מאחר ואלו הופכים להיות סכרתיים ונשארים לקוחותי הנאמנים והקבועים לאורך שנים . מה דעתך ?

מנהל פורום תזונת בעלי חיים