בקר

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

17/09/2006 | 09:30 | מאת: דודו

שלום רב ד"ר, לאחרונה נתקלתי במקרה במאמר חקלאי כלשהו מהארץ, שבו נידונו בעיות הקשורות בהאכלת פרים המיועדים למאכל. מניתוח שלי את הדברים הבנתי, שמכיוון שהאוכל הניתן לפרים שונה מהמרעה אותו הם אמורים לאכול באופן טבעי, מכיוון שכל מושגת גדילה מהירה וטובה יותר לצורך יצירת בשר טוב יותר, נגרמת בעיה של הצטברות גאזים רבה במערכת העיכול אצל הפרים שמובילה לסבל בל יתואר , ובמקרים רבים עד מוות. התיאור זיעזע אותי עד כדי כך שגרם לי מאז פשוט להפסיק לאכול בשר בקר. שאלתי היא האם הבנתי את המידע בצורה נכונה, או שתיאור התופעה או הבנתי אותה היו מוגזמים ? תודה.

04/10/2006 | 13:44 | מאת: ד"ר איתן ברנע

דוד מעריך מאוד את רגישותך לבעלי חיים ואני איתך במאה אחוז. לא שמעתי על התופעה שאתה מתאר ולא נראה לי שהתופעה הגיונית.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים