תזונה בריאה לכלב - מותר ואסור.

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

25/08/2006 | 15:58 | מאת: מרגרט

יש לי טרייר בן כמעט שנה. אוכל רויאל קנין לגורים. אני מתכוונת לעבור לשלב הבא בקרוב(מזון לבוגר). יש לי מספר שאלות בנוגע לתזונה: 1. אני מאכילה את הכלב פעמיים ביום. האם זה נכון או שכדאי לעבור לפעם אחת ביום? 2. ידוע לי שענבים, בצל, צימוקים ושוקולד מזיקים לכלב אך האם יש עוד סוגי מזון שלא מומלץ לתת לכלב? 3. לפני זמן מה נתתי לו חצי ביצה מבושלת ולאחר מספר שעות הוא הקיא והרגיש לא טוב. האם ייתכן שהוא אלרגי לביצים או שמא תיתכן סיבה אחרת להקאות? 4. דבר אחרון: הכלב שלי אוהב מאוד קשיו... האם יש מניעה ? אודה מראש לתשובות!

25/08/2006 | 19:03 | מאת: ד"ר איתן ברנע

מרגרט אני ממליץ על פעמיים ביום עד לזיקנתו המופלגת האכלה של פעם אחת ביום משאירה את הכלב רעב משך שעות רבות. איני ממליץ על מזון ביתי. זה האחרון אינו מאוזן ולעיתים מכיל מרכיבם שכלבך אינו זקוק להם אין כל מניעה להאכיל מדי פעם במזונות ביתיים אולם לא כבסיס עיקרי . כן את יכולה לתת לו אגוזי קשיו אולם גם כאן במידה ולא בהגזמה

מנהל פורום תזונת בעלי חיים