אלרגיה למזון

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

23/08/2006 | 13:43 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום רב יש לי כלבה מעורבת בת 3. בהתחלה האכלנו אותה באוכל מסוג איגל פאק קאנל(האריזה הכחולה) - אוכל שנאמר לנו שהוא הטוב מסוגו בעולם לכלבים בוגרים ופעילים. אולם, במשך הזמן שהאכלנו אותה ראינו שנושרות לה שערות בקביעות, והגענו יחד עם הוטרינר למסקרנה שיש לה רגישות ואלרגיה למזון, ולכן הוא המליץ על אוכל היפו-אלרגני. לכן קנינו מזון מסוג איגל פאק כבש ואורז, מה שהיה אמור להקל על נשירת השערות. אמנם במשך זמן מה פחתה הנשירה, אבל היא חזרה לאחר מכן וזה לא עזר יותר. רציתי לשאול מה אפשר לעשות? להחליף אוכל אולי? יש איזשהו אוכל מומלץ במקרה זה? אפשר לעשות עוד משהו?

23/08/2006 | 16:47 | מאת: ד"ר איתן ברנע

דור שמחתי ללמוד שהאוכל המזוכר הוא הטוב ביותר בעולם. למען האמת אני מכיר את המזון אולם לא הייתי ער לעובדה זו. יחד עם כך המסקנות המהירות שנשירת שיער נגרמת מאלרגיה למזון נראות לי מעט תלושות. ובכן ידידי לכל כלב חי יש נשירת שיער במידה זו או אחרת. חשוב להבדיל בין נשירה פיזיולוגיות כזו אשר קשורה למעגל חיי השערה וכזאת פתלוגית. בראשונה אין דילול שיער . השיער מלא ויפה. בשניה (הפתלוגית) יש איי קרחות ודלילות ניכרת. בהרבה מיקרים השניה מלווה בפצעים או גירודים. נשירה פיזיולוגית היא גם נשירה אשר מתגברת עם חילופי העונות.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים