תפרים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

13/06/2004 | 17:42 | מאת: מיטל

שלום, לפני שבוע ב-6.6.04 התנפצה על אח שלי דלת זכוכית והוא נפצע בידיים וברגליים לקחנו אותו לבי"ח מאיר בכפ"ס ועשו לו 16 תפרים ברגל ועוד 9 תפרים בכף היד התחתונה הוא כל יום הולך לקופ"ח להחליף תחבושות, היום בישרו לו שהתפרים בכף היד החלימו אך התפרים ברגל יש להם עוד זמן להחלים ובנוסף לכך יורד לו מידיי פעם דם מהתפרים ברגל ומידיי פעם יש לו גם כאבים. עכשיו אגש לשאלותיי: 1. האם יש איזושהי אפשרות לגלות אם יש לו רסיסים של זכוכיות בגוף? 2. למה יורד לו עדיין דם מידיי פעם מהתפרים? 3. האם מותר לו לחשוף את אזוריי התפרים לשמש? ואם לא אז מתי כן? אודה לתשובתכם המהירה, מיטל

13/06/2004 | 18:31 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

מיטל שלום. מאחר ולא בדקתי את אחיך לא אוכל לתת תשובה לגבי מצבו רק באופן כללי תפרים מורידים בד"כ אחרי שבועיים. אם הפצע בחלקו פתוח ועדייו מדמם או מפריש יש להבדק ע"י רופא שימליץ את המלצותיו לגבי רחצה, חשיפה לשמש וכ"ו. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול