ניתוח בעצם הטאולוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

09/06/2004 | 19:01 | מאת: אביגדור

למנהלי הפורום רופאים ניכבדים שלום רב, לפני כ- 25 שנה עברתי ניתוח בעצם ה-TALUS . לכל אורך השנים סבלתי כאבים עזים בעת הליכה וכן בשינויי מזג אויר. הרגל הינה מוגבלת בתנועותייה נישמעים "קנקים" לעיתים תכופות ואני מרבה לסובב את הקרסול בעת הליכה או בירידה ממדרכה לכביש.התופעות הללו החריפו לאחרונה עד כדי התעוררות בלילה מכאבים. כמו כן מאז הניתוח אין לי תחושה בגב כף הרגל ובשתי אצבעות בה.כיום אני בן 47 ושאלותיי הם 1. האם אכן הגיל באמת מחריף את הבעיה ?2. האם כל אורטופד יוכל לאבחן האם חלה החרפה במצב הרגל או שעלי לפנות לאורטופד מומחה לכף רגל? 3. באם יוחלט על צילום לבירור הבעיה איזה סוג צילום יאתר הבעיה באם ישנה בצורה הטובה ביותר? 4.מהם דרכי הטיפול בבעיה כזו באם הוחרפה תוך מחשבה שהאמצעים הטיפוליים כיום משופרים בהרבה משהיו (ניתוח נוסף?) אודה לכם מאוד על כל אינפורמציה נוספת בנושא. בכבוד רב ובתודה מראש אביגדור

11/06/2004 | 15:19 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

אביגדור שלום. לדעתי מוטב לך לפנות לאורתופד העוסק בכירורגיית קרסול וכף רגל עם כל הצילומים הישנים והמסמכים שבידך, לעבור בדיקה מסודרת ורק לאחר מכן ניתן להמליץ על בדיקות הדמייה נוספות וטיפול לפי הצורך. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול