פגיעה בגידsupraspinatus

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

18/12/2003 | 18:59 | מאת: שמואל

לפני שבוע ,כתוצאה של תאונת דרכים,אירעה מתיחה חזקה של כתף ימין. כתוצאה מהתיחה החזקה נוצר קרע בגיד סופרנטוס. יש לי מספר שאלות : 1) האם הדבר ניתן לרפוי, או שאשאר עם מוגבלות? 2) האם יש להסתפק בתרגילי פיזיוטרפיה? 3) האם מומלץ ניתוח? 4) הייתכן שהקרע בגיד אינו אירוע טראומתי, אלא שהתאונה הייתה מבחינת " הקש ששבר את גב הגמל? אבקש לקבל תשובות לכל השאלות שהצגתי לעיל בתודה מראש שמואל

30/12/2003 | 07:26 | מאת: ד"ר זאב אשכול

1,3. אופי הקרע מכתיב את אפשרות הריפוי- קרע מלא רוחבי עם פער - לא יתרפא בדרך טבעית, באם ישנה הגבלה תפקודית בגינו - יש לשקול ניתוח לתפירת הגיד. קרעים שלא בעובי מלא, אורכיים קטנים עשויים להתרפא באופן טבעי. לציין כי הגיד נמצא קרוע ב-% 40-60 בגילאים המבוגרים בפרט באנשים שעסקו בפעילות עם יד מורמת, ותפקודם בנוכחות הקרע סביר בהחלט. 2. אי לכך, ניתן להסתפק לפחות בשלב הראשון בטיפול שמרני, דהיינו פזיותרפיה מוקדמת, חימום, נוגדי דלקת וחיזוק השרירים המחפים (שפעולתם דומה). 4. כאמור לעיל, בהחלט ישנה סבירות כי הקרע אינו קשור לחבלה הנוכחית, יתכן קשר חלקי ("הקש"). ככלל, חבלות סבב הכתף, עלולות לקרוע הגיד באופן חד.

02/02/2004 | 20:04 | מאת: שמואל

ד"ר אשכול: תודה על תשובתך הממצה. עלי להוסיף ולשאול ולוודא...בכל אופן אני מורה במקצועי; בטרם התאונה לא הייתה לי שום הגבלה בתנועה באזור הזרוע והכתף הימני, לא כל שכן כאבים בהרמת היד; התופעות האלה התחילו מאז התאונה.לכן נראה לי לא סביר שהקרע היה קיים כבר;הייתכן שתהליך ניווני המחליש את הגיד היה כבר שם ? אשמח לקבל תגובתך על שאלתי. בתודה מראש ד"ר אשכול כתב/ה: > > 1,3. אופי הקרע מכתיב את אפשרות הריפוי- קרע מלא רוחבי עם פער - > לא יתרפא בדרך טבעית, באם ישנה הגבלה תפקודית בגינו - יש לשקול > ניתוח לתפירת הגיד. קרעים שלא בעובי מלא, אורכיים קטנים עשויים > להתרפא באופן טבעי. לציין כי הגיד נמצא קרוע ב-% 40-60 בגילאים > המבוגרים בפרט באנשים שעסקו בפעילות עם יד מורמת, ותפקודם בנוכחות > הקרע סביר בהחלט. > 2. אי לכך, ניתן להסתפק לפחות בשלב הראשון בטיפול שמרני, דהיינו > פזיותרפיה מוקדמת, חימום, נוגדי דלקת וחיזוק השרירים המחפים > (שפעולתם דומה). > 4. כאמור לעיל, בהחלט ישנה סבירות כי הקרע אינו קשור לחבלה > הנוכחית, יתכן קשר חלקי ("הקש"). ככלל, חבלות סבב הכתף, עלולות > לקרוע הגיד באופן חד.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול