ססמואידיטיס
דיון מתוך פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול
לבתי בת 18 כאב עז בבוהן רגל ימין. האורטופד איבחן ססמואידיטיס והמליץ על מדרסים. הלכנו לקנות מדרבים, הציעו לנו מדרסים מ - 100 ש"ח ועד 2000 ש"ח, כמובן, ממליצים על היקרים... איך בוחרים? האם זה הפתרון היחיד? מה עושים עם מדרסים אחרי שהבעיה נפתרת? המדרסים יהיו מוכנים רק לאחר 14 ימים מיום ההזמנה. ומה בנתיים? תודה
שירה שלום. איך בוחרים? - לא הייתי הולך על הכי יקרים כי הבעיה היא זמנית בד"כ. האם זה הפתרון היחיד?- לא במידה וזה לא עובר למרות המדרסים יש לכך טיפול ניתוחי. מה עושים עם מדרסים אחרי שהבעיה נפתרת?- שומרים או זורקים. אפשר גם לעשות מהם קישוט לסלון או כלי הגשה לבוטנים, אבל לא מומלץ. מעבר לכך איך אובחנה הבעיה? האם בוצע צילום מכוון לססאמואידים? האם בוצעו בדיקות אחרות? בינתיים עד שהמדרסים מוכנים, ללכת עם נעליים עם סוליה רכה (כמו קרוקס למשל), לא לעשות הליכות ודברים מכאיבים ותרופות נגד כאבים לפי הצורך. בברכה - דר' טיטיון.
אם תחליטו על מדרסים מצ"ב מאמר שיעזור לכם לבדוק שהוא אכן נבנה נכון בס"ד מדרסים פונקציונלים היסטוריה שימוש במדרסים ידוע בעולם כמאה וחמישים שנה, הטיפול הצטמצם לטיפול בבעיות בכף הרגל עצמה. בתחילת שנות השבעים פרופ' מרטון רות בבית הספר לרפואת כף הרגל בקליפורניה, מפתח תיאוריה האומרת שבעיות אורטופדיות רבות נובעות מבעיה בתפקוד כף הרגל, הוא מצליח להראות שברגע שנייצב את כף הרגל בצורה הנכונה, וכפי שהוא קורא לזה "במנח הניטרלי" , הרי נוכל לטפל בבעיות רבות שעד אז לא היה להם פתרון אמיתי אלא רק טיפול בסימפטומים. פרופ' מרטון הגדיר מהוא המנח הנכון של כף הרגל , וכיצד למדוד מצב זה, ומתוך כך למדנו מהוא המנח הלא נכון , הפתולוגי. פרופ' מרטון גם לימד אותנו כיצד להעתיק מצב זה, כיצד לקחת תבנית מכף הרגל שתשקף את המצב האופטימאלי, וממנה לבנות מדרס שיוכל לייצב את כף הרגל בכל שלבי ההליכה במנח הנכון, וע"י כך לטפל במגוון בעיות הנובעות מהמנח הלא נכון, הרעיון הוא לטפל במהות הבעיה ולא רק בסימפטומים. מאז ועד היום זאת השיטה המקובלת בעולם, ומשמשת כאחת מדרכי הטיפול החשובות של רופאי כף הרגל. תיאוריות השיטה נלמדת במסגרת הקורס בביומכניקה של הרגל בביה"ס למקצועות הבריאות באוניברסיטת תל-אביב. כיצד מבצעים זאת? העתקת המנח האופטימאלי של כף הרגל מתבצעת ע"י תחבושות גבס המעתיקות את צורת הרגל. 1. החולה שוכב כאשר הרגליים באוויר ואינם נושאות כל משקל, וזאת על מנת לאפשר למטפל להעמיד אותם בצורה הטובה ביותר שניתן.[ רוב המדרסים הנבנים היום בארץ נבנים לפי תבניות ספוג המעתיקות את כפות הרגליים בעמידה, ובעצם מנצחם את הפתולוגיה] 2. המטפל עוטף את כפות הרגליים בתחבושות גבס לחות, מחזיק את כף הרגל במנח הנכון עד שהגבס מתייבש, ואז מסיר אותם מהרגליים. 3. התבניות שהתקבלו נשלחות למעבדה בארה"ב שם סורקים אותם במערכת לייזר, מאזנים את התבניות, ומעבירים למערכת ממוחשבת המייצרת את המדרס. המדרסים בנויים מחומרים פלסטיים ומגרפיט, הם עמידים לשנים רבות, וניתן להתאימם לכל סוגי הנעליים, גם לנעלי נשים אלגנטיות. הבעיות הנפוצות שבהם ניתן לטפל באמצעות מדרכים פונקציונלים: - כאבי גב. - כאבי שרירים. - עייפות ברגליים. - כאבי עקב ["דורבן"] - נקעים חוזרים. - כאבי ברכיים. - עצמות בולטות בכפות הרגליים. - שיפור יציבה אצל ילדים. - חולי סוכרת. - שברי הליכה אצל חיילים. - הגנה על רגלי ספורטאים מקצועיים.