שורש כף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

10/01/2004 | 10:26 | מאת: דידי

למומחים שלום אני סובל מדלקות גידים מיתמשכות שהפכו לכרוניות התסמינים הינם כאב ולחץ בשורשי כף היד גב כף היד וחלקה העליון של הזרוע,בעיה נוספת הינה לחץ על עיצבי הזרוע ,ניתגלה בבדיקת אי אם גי. לפי דיברי הרופא אילו נוצרו ממאמץ פיזי על הידיים וכפות הידיים, אני עובד פיזית קשה עם הידיים ומרים משאות שמגיעים לכפליים ממשקל גופי במשך 10 שעות ביום בעיה שקיימת ומדאיגה הינה נימול בכפות הידיים וכן חוסר תחושה שגורם לעצמים שאני מחזיק להישמט מידי. שאלתי האם תופעות אילו מקורן בבעיות שהזכרתי וכצד אפשר לפתור את בעיית ההירדמות וחוסר התחושה. תודה

11/01/2004 | 12:07 | מאת: ד"ר זאב אשכול

אתה מתאר הסתמנות של לחץ על עצבים היקפיים. ישנן נקודות מספר הבאות בחשבון: מדיסק צווארי, במוצא העצבים מעמוד השדרה - עקב דיסק לוחץ ו/ או שינויים שחיקתיים, במוצא מעלקת הזרוע בין שרירי הצוואר, במעברה תחת עצם הבריח, בטעות נוקשות של רקמות חיבור במעבר העצבים בשרירים שונים, ובאתרים שכיחים יותר דוגמת תעלות שורש כף היד. לעתים הלחץ הוא משולב. הייתי מקדים ופונה לכירורג של כף היד לשקילת ניתוח להקלת הלחץ.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול