כאבים עזים בקרסול באמצע השינה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

31/05/2004 | 20:11 | מאת: לילה

אני בת 19, בשנתיים האחרונות היו בערך חמישה-שישה מקרים בהם התעוררתי באמצע הלילה (או בזמן שינה עמוקה בכלל) וסבלתי מכאבים חדים בקרסול (אולי זה שוק?), מן תחושה שהשריר מקובע, לא יכולתי להזיז את הרגל, ניסיתי להתיישב, לעסות את הרגל, לכופף את הברך (זה לא ממש הולך) וכלום, זה נמשך, אני מניחה.. בערך 30-60 שניות. ממה זה נובע? מה עושים כדי למנוע\להפסיק את זה? חברה סיפרה לי שגם לה זה קרה (ומעבר לזה אף אחד לא שמע על זה) וגם אמרה שזה קורה לנשים בהריון, אולי זה קשור למשקל? (יש לי הרבה משקל עודף) תודה מראש

01/06/2004 | 22:43 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

לילה שלום. את בעצמך לא ממש יודעת מה כואב לך. הקרסול? השוק? אז בודאי שאני לא יודע. יכול להיות קשור לעודף משקל, כל דבר רע שקורה בגוף ניתן לייחס לעודף משקל אך יכול גם להיות בעיה עצבית מקומית , בעיה שרירית מקומית, בעיה באיזון המלחים בדם ועוד. פני לבדיקת רופא. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול