פריקת כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

28/05/2004 | 16:11 | מאת: טל עזר

שלום לד"ר יחזקאל טיטיון ולד"ר מיכאל פאוקר: שמי טל ואני עובד בבי"ח לגליל המערבי נהריה במחלקת הבטחון. ליפני כשבועיים וחצי במהלך המשמרת קיבלנו לחצן מצוקה מהמיון , ולאחר מיכן במיון היה בחור גבוהה וחסין שהתחיל להשתולל . קיבלנו הוראה שצריך להשכיב אותו על מנת שיקבל איזו שהיא זריקה , ואני עשיתי את המוטל עליי והשכבתי אותו. ותוך כדי עשיתי סיבוב או תנועה לא נכונה ופרקתי את הכתף השמאלית פריקה מלאה. אני עכשיו בבית כבר שבועיים וחצי וליפני שבוע הייתי בביקורת אצל אורטופד. ולפי הצילומים שעשיתי הוא אמר לי שזה בסדר. וביום שני הקרוב אני מתחיל פיזיוטרפיה. רציתי לשאול אם אני צריך לעשות עוד משהו או להתייעץ עם מישהו בעיניין ,או לקבל איזה טיפול אחר , אני בן 24 בחור בריא מאד , וגם חסין. אם תוכלו לעזור לי אשמח מאד בתודה מראש טל עזר.

01/06/2004 | 22:06 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

טל שלום. אכן מקרה מצער. במידה ומדובר בפריקה ראשונה, הטיפול המקובל הוא מנוחה מלאה במתלה למשך ששה שבועות ורק אח"כ התחלת הפעלה. במידה וזהי לא פריקה ראשונה, הטיפול המקובל הוא טיפול ניתוחי. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול