פגיעה בעצב הסכיאטי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

28/05/2004 | 14:08 | מאת: מוטי

נפגעתי בעצב הסיכאטי באופן שמבחינה תפקודית אין כל פעילות מתחת לברך. בדיקת EMG מאוששת עובדה זו. רופא אורטופד שבדק אותי קבע ואני מצטט "תפקוד ההמסטרים שפיר". שאלתי:- מה פרוש המושג "המסטרים" ומהי משמעותו התפקודית. לחילופין אשאל מהי משמעותה התפקודית של פגיעה מוחלטת בעצב הסכיאטי? תודה מוטי

01/06/2004 | 22:03 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

מוטי שלום. משמעות פגיעה כזאת היא נכות שבה לא ניתן לבצע הרמה של כף הרגל וכל השרירים הקשורים בכך ולכן הולכים עם כף רגל נפולה ןיש צורך במשכשיר שירים את כף הרגל לאפשר הליכה יותר נורמאלית. בנוסך גם קיימות הפרעות תחושתיות. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול