קרע בגיד באצבע מס' 3 ברגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

21/09/2007 | 13:49 | מאת: שירה

שלום רב, אודה על חוות דעתך: לפני כשבוע נחתכתי ברגל וכתוצאה מכך נגרמו לי חתכים באצבעות 3 ו-4 בכף הרגל. את אצבע 3 לא הצלחתי ליישר והיא נשארה מקופלת. בבי"ח נאמר לי ששני הגידים באצבע מס' 3 נחתכו ובוצעה תפירה של הגידים.שאלותיי: 1. האם היה צריך לשים סד?כמה זמן החלמה עד ליכולת הליכה רגילה? 2. האם האצבע תחזור להיות כמו שהייתה? היא נראית לי לא ישרה כמקודם. ואם לא מה ההשלכות? האם זה יגרום כאבים בזמן מאמץ או שהנזק יתבטא רק בכיפוף מה של האצבע. 3.מתי אפשר לחזור לריצה? 4. מה הנזקים התמידיים מקרע של גיד באצבע?

24/09/2007 | 07:26 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

שירה שלום. 1. האם היה צריך לשים סד?כמה זמן החלמה עד ליכולת הליכה רגילה? - בעקרון כשתופרים גידים מקובל לקבע מספר שבועות. בד"כ כ-שלושה שבועות. ניתן לקבע עם סד או עם מסמר, כל אחד והגישה שלו. כמה זמן החלמה? תלוי באישיות החולה ובהצלחת הניתוח . בד"כ שבועות עד חודשים. 2. האם האצבע תחזור להיות כמו שהייתה? - עדיין מוקדם לדעת אבל בטח לא תהיה 100% מה שהיתה. האם זה יגרום כאבים בזמן מאמץ או שהנזק יתבטא רק בכיפוף מה של האצבע. - נחכה ונראה... 3.מתי אפשר לחזור לריצה?- כ-שלושה חודשים לאחר ניתוח בד"כ. 4. מה הנזקים התמידיים מקרע של גיד באצבע? - תלוי בהצלחת או אי הצלחת הניתוח. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול