סיוע בפענוח תוצאות CT בעקבות חבלה בקרסול ימין
דיון מתוך פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול
ד"ר טיטיון שלום רב , אני חייל בן 24 לפני כ-4 שבועות נפצעתי בקרסול ימין. אבקש לקבל את חוות דעתך והצעותייך בקשר לתוצאות בדיקת CT . בפענוח נכתב : "הודגם שבר של מלאולוס הלטרלי מימין אינטרה ארטיקולרי מעט מרוסק עם עיוות מינימלי .הודגם פרגמנט קטן של קלקנאוס ימני אספקט עליון אחורי . יתר מבנה גרמי מפרקים ורקמות רכות ללא סטיות . לסיכום: שני שברים מימין כמתואר . ביקרתי אצל אורתופד כף-רגל שראה תוצאות ה-CT והמליץ לי ללכת עם AIRCAST במשך 6 שבועות . עליי לציין גם שכרגע ,איני הולך כשורה ואני צולע במקצת . כאשר אני דורך על הרגליים איני חש בכאב כלל , רק במעט כאב בזמן ההליכה . חשוב לציין כי ממצאיו של האורתופד שבחן את ה CT היו שמדובר בשבר אחד :" שבר רוחבי ללא תזוזה ובר A בפיבולה מימין". למיטב הבנתי האורתופד שבחן את ה-CT לא ראה את הפרגמנט של הקלקנאוס . שאלותיי אליך הן : 1. האם בעקבות הממצאים הנוספים המלצתו של האורתופד תקפה- אני יכול לדרוך על הרגל הפגועה ? 2. האם אני זקוק לגבס? 3. האם אחרי 6 שבועות אוכל ללכת ולרוץ ללא ה- AIRCAST ? בתודה מראש , דיויד.
דויד שלום. לא בדקתי את ה-CT ולא את הרגל לכן קח את תשובותי בע"מ... 1. האם בעקבות הממצאים הנוספים המלצתו של האורתופד תקפה- אני יכול לדרוך על הרגל הפגועה ? - נראה לי שכן 2. האם אני זקוק לגבס?- כנראה שלא וניתן להסתפק ב-AIR CAST. 3. האם אחרי 6 שבועות אוכל ללכת ולרוץ ללא ה- AIRCAST ? - ללכת כן אבל לרוץ...עוד יקח זמן כנראה. בברכה - דר' טיטיון
תודה על התשובה ! אם אפשר שתי שאלות נוספת אודה לך מאד. 1) האם יהיו השפעות בלתי הפיכות כתוצאה מהשברים שתוארו ב CT 2) לאחר כמה זמן הרגל אמורה להחלים באופן סופי ומלא ? 3) האם יש צורך במדרסים ? תודה מראש וגמר חתימה טובה.