כף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

19/05/2004 | 02:06 | מאת: מיכל

שלום רב! מבקשת לדעת מהי תנועת כף הרגל הנכונה בהליכה. עד לפני כשנה, היתה לי נטייה בהליכה מהירה, לא להשתמש בבהונות, אותן הייתי מחזיקה כלפי מעלה. לאחר בעיה בברך, מנסה ללכת הליכה תקנית, ביציבה נכונה. האם בהליכה נכונה , בשלב האמצעי הרגל העוקבת נחה, כשהבהונות מסתכלות למטה, ואז היא מתהפכת ונוגעת עם העקב בריצפה? יש לי נטייה, להעביר את הרגל העוקבת ללא השלב האמצעי של המנוחה, כאשר הבהונות אינן מסתכלות לריצפה, אלא לאורך כל הצעד הן מקבילות לריצפה. מקריאה בנושא העליתי, שיש להניח העקב על הריצפה כאשר הבהונות משוכות לכיוון השוק. איני מסוגלת לבצע דריכה שכזאת, האם יכול להיות שהסיבה היא שהפוזיציה של דריכת הרגל לא נכונה, ואז כל ההליכה משתבשת? מהם הכללים להליכה נכונה, והיכן אני יכולה לשפר את הנושא? לתשובתך אודה מיכל

23/05/2004 | 15:20 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

מיכל שלום. ביאומכניקה של הליכה הוא נושא מסובך ולא אוכל לפתור את בעייתך במסגרת הפורום. את יכולה לפנות למעבדת ניתוח הליכה למשל באיכילוב או במכון ווינגייט שם יבדקו את צורת ההליכה שלך ויוכלו להמליץ לך המלצות. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול