דורבן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

18/12/2003 | 15:40 | מאת: טוני

שלום, נתגלה אצלי דורבן בעקב , אני בן 55 , נהגתי עד לאחרונה לצעוד ולרוץ יום יום. האם יתכן שהופעת הדורבן קשורה לפעילות הנ"ל ? וכן, איך אפשר להיפטר מבעיה זו. בתודה מראש.

24/12/2003 | 12:03 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

טוני שלום. תופעת "הדורבן", שהיא למעשה מחלה של הפסיה הפלאנטארית , אותה רקמה קשה הבונה את סוליית כף הרגל, קשורה לעיתים קרובות למאמצים פיזיים כמו ריצה או הליכה מאומצת וגם נקראית באנגלית - "JOGGERS FOOT". המחלה בד"כ חולפת מעצמה תוך כשנה ב- 90% מהמקרים. יש סדרת טיפולים שמרניים שניתן לבצע לזירוז הריפוי - מדרסים מתאימים, תרגילי מתיחה פיזיוטרפים, טיפול מקומי עם אולטראסאונד ועוד. במידה והכאבים לא חולפים ניתן גם להזריק מקומית ולבסוף במידה וכלום לא עוזר - ניתוח. לפני כל הנ"ל יש להתיעץ ולהבדק ע"י אורתופד בעל נסיון בתחום אורתופדיית כף הרגל. בברכה - דר' י. טיטיון מנהל השירות לכירורגיית קרסול וכף הרגל - בלינסון.

25/12/2003 | 21:04 | מאת: רינת

שלום רב בהמשך לתשובתך, כיצד מאבחנים האם הכאב בכף הרגל נובע מדורבן? לאחרונה הגברתי את העיסוק בספורט, ואני סובלת מכאבים חזקים בעקב, בחלק הפנימי שלו ("בדרך" לשקע של כף הרגל). תודה רינת

07/01/2004 | 10:57 | מאת: מרפאת מאוחדת ספורט

עיינו באתר www.shailee.co.il

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול