מתיחת גיד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

31/08/2006 | 16:03 | מאת: ברכה

האם תיתכן מתיחת גיד בקרסול כך סתם . פשוט קמתי מהכסא ולא יכולתי לדרוך על כף הרגל. רופא קבע שמתחתי גיד. מה הסיבה לכך וכמה זמן זה עשוי להימשך ועוד שאלה - איך ניתן לטפל על מנת להקל הכאב? תודה.

31/08/2006 | 17:40 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

ברכה שלום. "מתיחת גיד" ללא רקע משמעותי טראומאטי לא סבירה. יש לברר את מקור הכאב ולטפל בהתאם. איך לברר לא אוכל לכתוב מאחר ולא בדקתי את הרגל. במידה והכאבים ימשכו למרות מנוחה קצרה וטיפול אנטידלקטי קצר, גשי שוב לבדיקת אורתופד באזור מגורייך. בברכה - דר' טיטיון.

05/04/2008 | 20:26 | מאת: יונה שמעון

זה כיומיים יש לי ,כנראה, דלקת בגיד שבכף יד שמאל , מלווה בכאבים מאוד קשים. זה המקרה השני באותה יד ובאותו מקום. הכאב החד ביותר מופיע בשורש האגודל וכל תנועה של אחת האצבעות יוצרת כאב נמוך יותר. כרית כף היד נפוחה , רגישה וחמה מאוד. השרתי היד במים חמים וגם במים קרים ובשני המקרים הוקלו הכאבים לתקופה קצרה. ברור לי שהאבחנה שלי לא חייבת להיות נכונה. האם תוכל להשיב לי עם אבחנה מקצועית? ולהציע לי את הטיפול הנכון? אני בן 70 ועושה ספורט באופן קבוע , מקפיד על תזונה נכונה ונמנע מתרופות נוספות בגלל שאני לוקח תרופות לבביות וכן קומדין בגלל מציאת מחלת אפלה אצלי. הרבה תודה ושבוע טוב , יונה שמעון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול