צוואר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

17/12/2003 | 18:47 | מאת: תמיר

ממצאי MRI: בלט דיסק קטן C4-5 עם לחץ קל על החוט. בלט דיסק מעט גדול יותר C5-6 עם לחץ מתון על החוט. בלט דיסק קטן C6-7 עם לחץ על השק בלבד. בלט דיסק קטן D2-3 עם לחץ על השק בלבד. הסימפטומים: כאבי צוואר ועורף, כאבי ראש (דקירות חרב בתוך הראש). נימולים בפנים וארבעת גפיים, לעיתים בצורה מוזרה (כגון פנים וברך בלבד). שלושה נוירולוגים שבדקו אותי טענו שאין קשר בין הממצאים והנימולים ברגליים ובפנים. נוירוכירוג טען שיש קשר מכיוון שהלץ על החוט יכול ללחוץ על סיב שהולך לרגל וכן לעצב החמישי יש גם מקור צווארי ולכן יכול להקרין לפנים. 1. איפה האמת ? האם הסימפטומים יכולים להיות מוסברים על-ידי הממצאים ? 2. האם נכון שממצאים אלו הם קלים ולרוב גורמים לסימפטומים קלים אם בכלל ? 3. האם הצב ישתפר/יחמיר ? תודה.

24/12/2003 | 20:22 | מאת: מנהלי הפורומים

אנא הפנה שאלתך לפורום בעיות עמוד שדרה בקישור: http://doctors.co.il/forums/list.php?f=930

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול