תוצאת בדיקת US כתפיים - קרע בגיד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

09/03/2004 | 10:36 | מאת: מירה

שלום, בבדיקת US כתפיים שעשיתי התגלה אצלי: 1. קרע בעובי של 6.5 מ"מ במרכז הגיד 2. בחלק הקדמי ובחלק האחורי של ה RC שתי הסתיידויות גסות גדולות בגודל של 14 מ"מ כל אחת. רציתי לברר בבקשה ממה נוצרות הסתיידויות ומה הטיפול האפשרי לאיחוי הקרע בגיד והסתיידויות. ברצוני לציין שאני בחורה באמצע שנות ה 30 לחייה שעיקר עיסוקה הוא מול המחשב. תודה רבה

09/03/2004 | 14:58 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

מירה שלום. ההסתיידויות יכולות להגרם משקיעה או הצתברות של חומרים שונים המכילים סידן. איחוי הקרע אפשרי או בטיפול שמרני בפיזיוטרפיה ותרגול טווחי תנועה ובד"כ הכאבים עוברים או ע"י ניתוח לתפירת הקרע. בכל מקרה עם ניתוח או בלי ניתוח מדובר בתהליך שלוקח זמן - כ חצי שנה עד שנה. לקבלת תשובה מוסמכת יותר פני לדר' וולקס בפורום בעיות מפרקים. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול