שבר באגן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

17/12/2003 | 16:56 | מאת: דנה

לסבתי בת ה-74 שבר באגן עקב נפילה. השבר קטן ואינו מערב את מפרק בירך. לדברי הרופא היא אינה זקוקה לניתוח. תוך כמה זמן אמור השבר להתאחות? האם כאב "שורף" בצד הפגוע אופייני במצב זה? תוך כמה זמן הכאבים אמורים לחלוף, והאם מומלצת תנועה או מנוחה? בתודה מראש.

19/12/2003 | 09:56 | מאת: ד"ר זאב אשכול

שברים בטבעת האגנית, אם הוגדרו כיציבים, מטופלים באופן שמרני, דהיינו - טיפול בכאב, ניו מוקדם, יציאה מוקדמת מהמיטה, אגידת הרגליים וטיפול נוגד קרישה עד לניוד ממשי. יש להוסיף טיפול מניעתי בפוסלן. השברים מתאחים לאחר מס' חודשים, אך במרביתם ניתן להתנייד עוד לפני השלמת האיחוי. בקבוצת הגיל הנידונה, יש שכיחות יתר של סבר נילווה בצולב (המרכיב האגני של עמוד השדרה), אשר מטופל שמרנית אף הוא. ניתן להוסיף טיפול בהורמון קלציטונים אשר מאדיר את מסת העצם ובאורח לא ברור גם מפחית מעוצמת הכאב.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול