פיענוח צילומים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

12/02/2004 | 15:59 | מאת: מרגלית

שלום לרופא אני בת 73 ביצעתי צילומי רנטגן עקב כאבים ומיחושים התוצאות: הממצא: צילום ע"ש מותני ועצם הזנב- סקוליוזיס של ע"ש מותני קמורה שמאלה. אוסטיאופורוזיס. פדיקולים שמורים. היצרות ברווח בין L3-4-5-S1 צילום אגן ופירקי ירכיים: שינויים ארטרוטים קלים בפירקי הירכיים. אין שינויים תפולוגיים בעצמות אגן. אשמח לקבל הסברים בנוגע לממצאים. תודה רבה

15/02/2004 | 08:25 | מאת:

הצילומים לפי תאורך מראים עקמת בע"ש המותני, עם שינויים שחיקתיים עם הצרות המירווח שבין גופי החוליות בגבהים הנידונים, ובמפרקי הירכיים, ובנוסף הקלשות העצם. יש להגיע להחלטה על חומרת השינויים והסבל לאחר בדיקת אורתופד. הייתי מוסיף בדיקה לצפיפות עהצם וטיפול בפוסלן.