מה לעשות עם הקרסול הזה???

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

27/03/2005 | 20:41 | מאת: קוקולה

שלום! אני בחורה בת 24 בריאה בדר"כ ,לפני כשנה וחצי נפלתי במדרגות ועיקמתי את קרסול שמאל שהתנפחה תוך כמה שניות והכחילה כולה הגעתי למיון שם נעשה צילום שבו לא נראה שבר אך מאחר והנפיחות הייתה גדולה מדי הרופא היה בספק אם מדובר בנקע רגיל וגיבס לי את הרגל. לאחר כחודש הורידו לי את הגבס ועדיין הייתה נפיחות גדולה וכיחלון, כמו כן חוסר תחושה של העור באזור הבהן ושתי האצבעות שלידה (מדי פעם התחושה חוזרת למספר שניות ויש לי ממש נימול וכאבים באזור), עם תלונות על כאבים וחודש של שימוש בוייקוס ומשכחי כאבים אחרים נשלחתי שוב ע"י אורטופד אחר לצילום חוזר בו לא נראה שבר, ולאחר מכן לצילום בסטרס שבו לא נראתה קריעת רצועות, האורטופד טען כי המצב חמור מדי בשביל להיות סתם נקע ברגל (אבל זה לא שבר) וכמו כן טען שהתחושה שנעלמה על העור תחזור תוך מספר חודשים... מאז אני סובלת מעיקומים חוזרים של אותו הקרסול לפעמים עד כדי נקע וגם התחושה בעור עדיין לא חזרה (אני ממש נוגעת ואזור שלם ברגל "מת"). לפני כחמישה חודשים עשיתי בדיקת EMG שהראתה שיש חוסר עיצבוב באזור המדובר ונאמר לי כי יכול להיות והתחושה לעולם לא תחזור. כמובן שביצעתי מעל ל 25 טפולי פיזוטרפיה שכללו אולטראסאונד, גירויים חשמליים ועבודת שיווי משקל עם הרגל ולצערי שום דבר לא עזר. לאחרונה פניתי אל אורטופד מומחה שהמליצו לי עליו בכל כך הרבה מקומות והוא שלח אותי לבדיקת טלוס שהוכיחה כי יש מתיחה ברצועות בקרסול אך כנראה שהמתיחה הזאת נובעת מכל עיקומי הקרסול שלי בשנה האחרונה , האורטופד שלח אמר שאין יותר מדי מה לעשות ושלח אותי שוב לטיפולי פיזוטרפיה ששוב לא מועילים לי.... הסיפור נהיה ארוך ואני אקצר... אני ממש מיואשת ואני כבר לא יודעת למי אני יכולה לפנות כדי לטפל בבעיה שאף רופא לא יודע מה היא הייתה מלכתחילה, מה הבעייה ברגל ואיך אני יכולה לנסות לפתור אותה יותר ממה שכבר עשיתי???

28/03/2005 | 00:27 | מאת: דנה

שלום קוקלה, ממש לא רופאה אבל ממה שאת מתארת כאן - נשמע כאילו מהיום הראשון שבו הורידו לך את הגבס צריך היה מייד לשלוח אותך לבדיקת הEMG, שעשית רק לאחר 8 חודשי סבל ותסכול. מה שאת מתארת נשמע לחלוטין כפגיעה עצבית. הוא עלול להיגרם לעתים כתוצאה מהנפילה עצמה, אולם לעתים גם תוצאה של גבס (לא כתבת, אבל אני מניחה שזה היה גבס הליכה. האמנם? האם היו לך כאבים בעת היות הרגל מגובסת? האם היו לך כאבים בעת הדריכה בגבס) שוב, מכיון שאני לא רופאה, אני לא ממש יכולה "להתווכח" עם מה שאמר לך ה"רופא המפורסם והמומלץ" שאליו פנית, אבל לא ממש נראהלי שהגיעו איתך לאבחנה שמניחה את הדעת. אני מסכימה איתך שאת בודאי מותשת, אבל נראהלי שעדיין לא מיצית את ההליכים הנחוצים. נראה לי, למשל, שבדיקת הEMG צריכה להיות מפוענחת ונבדקת על-ידי אורתופד כף-רגל וקרסול נוסף. ייתכן מאוד (לדעתי) שמדובר בפגיעה בעצב שאפשר לשקם אותו - בטיפול פיזיותרפי או בטיפול ניתוחי (אם תרצי המלצה על פיזיותרפיסט שיכול לנסות ופעמים רבות אף מצליח - כתבי ואמליץ). חוץ מזה הנקעים החוזרים הם אכן תוצאה של מתיחה של הרצועות, שכנראה לא חזרו למצבן האידיאלי מאז הנפילה ההיא, ולאחריה רק המשיכו להימתח עוד ועוד. אני מניחה, שבשלב מסוים גם מגן קרסול או מייצב קרסול, מדרס או נעל מתאימה יוכלו לעזור להימנע מהנקעים הבאים. אבל ללא ספק השלב הראשון הוא למצוא אורתופד כף-רגל וקרסול נכון(!) מתאים(!) ויעיל(!) שייתן לך אבחנה מדויקת ויבנ האיתך תוכנית טיפולית אפקטיבית. בריאות שלמה ובהצלחה, דנה

30/03/2005 | 07:11 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

קוקולה שלום. שוב אני מקבל את הדברים שדנה כתבה ואוסיף עליהם מעט. הפגיעה העצבית שאת מתארת היא פגיעה עצבית שמוכרת לעוסקים בתחום כירורגיית קרסול וכף רגל בעקבות נקעים קשים. הפגיעה היא בעצב שנקרא( DPN (Deep peronal nerve כנראה. בנוסף לכך את סובלת מחוסר יציבות ונקעים חוזרים בקרסול. לשתי הבעיות ניתן להציע טיפול טוב שבעיקרו טיפול ניתוחי. 1 - שחרור העצב הפגוע מכל מה שלוחץ עליו. 2 - ייצוב הקרסול באופן ניתוחי. כמובן שלפני שמחליטים על טיפול צריך בדיקה מסודרת. אשמח לקבלך לבדיקה וטיפול לפי הצורך במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול