כף רגל - מורטונס נוירומה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

08/02/2004 | 13:03 | מאת: דנה

במשך כמה זמן שיש לי כאבים חזקים בכרית רגל שמאל מתחת לאצבעות 2-4 בכל נעל. בדיקת אולטרסאונד אובחן תהליך אקוגני ריקמתי היכול להתאים ל- מורטונס נוירומה. רופא אורטופד אמר לי שזהו גידול על העצב ושיש להוציא את העצב בניתוח כאשר את הניתוח מבצעים מהחלק העליון של כף הרגל ולא התחתון (היכן שאני מרגישה את הכאבים). אודה לך באם תוכל להסביר לי מהו הגידול הזה ולמה הניתוח יבוצע מלמעלה ולא בכרית כף הרגל במקום של הכאבים? תדה מראש.

08/02/2004 | 13:47 | מאת: ד"ר זאב אשכול

הגידול המציק כפי שתארת כנאורומה על שם MORTON, נובע מעבוי רקמה עצבית של עצבי כף הרגל לפני התפצלותם אל הבהונות. לחץ מכאני אם מהצדדים ואם מנשיאת משקל גורם להחמרה בכאב, בד"כ נילוות תלונות עצביות נוספות, כגון קהות תחושה בפיזור המתאים. ברוב המיקרים מדובר על ממצא בין 2 בהונות בלבד, אך ברפואה כמעט הכל ייתכן. גישה מגב כף הרגל עדיפה במניעת צלקת מכאיבה באזור נשיאת משקל ועור מעובה שנרפא לאט יותר. אבחנה נוספת שבאה בחשבון היא מטטרסלגיה = כאב הנובע העצמות המסרק, בד"כ בשל פיזור עומסים בלתי תקין. הבדקי אצל אורתופד טרם שתחליטי על הטיפול.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול