כאב חזק מאוד בעקב שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

02/08/2016 | 13:17 | מאת: תמר

שלום, מזה יומיים אני סובלת מכאב חד מאוד בעקב רגל שמאל, בצד החיצוני שלו. הכאב מורגש בכל שטח העקב אבל כשנוגעים נקודתית אני מזהה את הכאב המשמעותי ביותר בנקודה מסויימת במרכז העקב שמאלה. הכאב מופיע רק בעת לחיצה על המקום או דריכה על הרגל, אחרת לא כואב. הכאב מונע ממני ללכת וגורם לי סבל רב. יצוין שלא קיבלתי מכה באזור אך הכאב מרגיש כמו חבלה של שטף דם. עוד אוסיף שלפני מספר שבועות סבלתי מכאבים בחלק האחורי של שני העקבים ורופא משפחה שבדק אותי ושלח לבדיקות דם (תקינות) אבחן שככל הנראה מדובר באיזשהי דלקת בגידים, לא קיבלתי טיפול תרופתי מעבר למנוחה, והכאבים הללו חלפו. לצערי התורים לאורתופד ארוכים מאוד ובינתיים אני ללא מענה - ממה יכול לנבוע הכאב ומה ניתן לעשות בינתיים כדי להקל על הכאב עד לתור המיוחל לרופא? תודה

16/08/2016 | 06:59 | מאת: איתי

ייתכן כי מדובר בדלקת בפציה הפלנטרית (PLANTAR FASCIITIS). האם הכאב מורגש בעיקר בבוקר לאחר שינה? הטיפול היעיל ביותר הוא תרגילי מתיחות, קומפרסים קרים, מנוחה, מדרסים ונעליים טובות.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול