שבר מפצח אגוז בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

25/07/2016 | 22:22 | מאת: roie

שלום, לפני כחצי שנה נחבלתי בקרסול במסגרת אימון, תחילה הרופאים לא זיהו בעיה מלבד נפחיות וצבע על פי צילום סיטי, לאחר מכן הרגל גובסה למשך שבועים בלבד לאחרונה לאחר כאבים וחוסר תנועה במשך תקופה של כ4 וחצי חודשים בהם נעזרתי בקביים ו"אירקאסט" נשלחתי לצילוםmri שם זיהה האורתופד שבר מפצח אגוז בקלקנאוס וניתוק הקוביד, לפיו ניתן לראות פתיחה לטראלית קלה וסימן מגירה חיובי. קרע מלא ברצועה atfl וקרע חלקי בגיד המייצב. כיום לאחר חצי שנה מערב הפציעה עדין משתמש באיר קאסט לסרוגין תנועת איברסיה לא קיימת וישנה רגישות באזור. האם לדעתך יש צורך בניתוח לשחזור הרצועות העמוקות או כדי להמשיך בטיפול שמרני עד להחלמה? תודה על עזרתך בנושא!

שלום רב יש לטפל במה שמפריע לך. במידה ועיקר התלונות נובעות מקרע ברצועה, יש לטפל בזה, ולהתעלם מהשבר שהיה והבריא. הטיפול באי יציבות הקרסול שאינו מסתדר בצורה שמרנית הינו ניתוח. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול