שבר פטישון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

21/07/2016 | 06:52 | מאת: פלורה

בוקר טוב, אני עם גבס ברגל ימין בעקבות נפילה ושבר פטישון. בצילום לאחר שישה שבועות בגבס, מצויין, ללא איחוי. מה המשמעות? ניתוח? המשך עם גבס? תודה

שלום רב לעיתים רבות לא נצפה איחוי בצילום רנטגן אחרי שישה שבועות, אך אין הדבר אומר כי אין איחוי. הצילום יכול לפגר במספר שבועות אחרי האיחוי הקליני. ברוב השברים ניתן לדרוך מחוץ לגבס גם אם לא נצפה איחוי רנטגני תוך שישה שבועות. פנה לאורטופד המטפל להתייעץ. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

26/11/2016 | 01:24 | מאת: [email protected]

לפני כחודש שברתי את הקרסול. בפטישון חיצוני. אני גם סובל מסוכרת. וכן השבר נגרם לי ברגל שמאל שממנה אני סובל מפוליו. (שיתוק) יש לציין שאני מתנהל באופן רגיל עם צליעה קלה בלבד. מהי דרך ההחלמה. ? יש לציין שגיבסו לי את הקרסול ל-6 שבועות בתום 4 שבועות הסירו לי את הגבס. ונאמר לי כי השבר מתאחה. נכון לעכשיו איני דורך וגם לא יכול לדרוך. האם הטיפול הינו הנכון? תודה

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול