מוטרדת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

05/03/2015 | 20:40 | מאת: נעמה

שלום היו לי כאבים בקרסול עשיתי MRI להלן התוצאות הוגדם פגם אוסטאו כונדרלי בממדים של 11 ס"מ במישור סטיגלי ו8 מ"מ במישור קורונולי, ממוקם באספקט מדיאלי של פסגת הלטוס, יש לציין מספר ציסטות קטנות בבסיס של פגם אוסטאו כונדרלי, הגדולה ביותר בגודל 4 מ"מ, השכבה של עצם סוב-כונדרלית מעל פגם אוסטאו כונדרלי עם הפסקה קטנה של רציפות (סידרה 7 חתך 14) בשל ציסטות בבסיס נגע ובשל הפסקת רציפות שכבת עצם סוב-כונדרילית מדובר בנגע לא יציב, דרגה 3 ציסטות קטנות בקצה של פיבולה דיסטלית קרוב לוודאי ללא משמעות קלינית. האם זה אומר שיש לי גידול ברגל? האם זה מסוכן? אודה להסברכם כי אני ממש מוטרדת.

שלום רב לא מדובר בגידול אלא בפגם במבנה הסחוסי של עצם הטאלוס, נקרא באנגלית OSTEOCHONDRAL LESION OF TALUS. הטיפול בד"כ ניתוחי. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול