קרע חבלתי בגיד טיביאליס אחורי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

30/08/2014 | 22:03 | מאת: שי

שלום אני סובל מקרע חבלתי בגיד הטיביאליס האחורי נאמר לי שהניתוח מצריך העברת גיד מכופף מהאצבעות כף הרגל וביצוע שינוי מנח העקב (אם אני לא טועה במושגים)דבר שדי יפגום במצבי התעסוקתי, האם יש דרך לחבר גיד מין החי או לא מין החי מבחוץ במקום להוציא את הגיד המכופף של האצבעות תודה

שלום רב הפתרון שהוצא לך הינו הפתרון הנכון, ואין ממש דרך לשמר את הגיד הפגוע או לשים גיד חלופי. השימוש בגיד מאצבעות כף הרגל אינו פוגע כלל בתפקוד, הסיבה לשינוי מנח העקב הינה להקל על הגיד המועבר. השיקום מניתוח זה ארוך, וכולל 3 חודשים בגבס ולאחריהם פיזיותרפיה. ממליץ בכל מקרה לפנות לאורטופד מומחה לכף רגל וקרסול לפני החלטה. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול