כאבים בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

02/02/2004 | 21:49 | מאת: מתושלח הצעיר

שלום רב, יש לי כאבים ברגל ימין בברך + המפרק מעל כף הרגל אחרי שאני מקפץ (רקודי עם) , לפעמים גם במפרק מעל כף רגל שמאל. בזמן מנוחה / שינה אין לי כאבים בכלל - האם הכאב הזה יכול יכול לבוא מ-כף הרגל ? איך אני יכול ליבדוק אם אני לא צריך מידרסים ? תדה מתושלח הצעיר

04/02/2004 | 11:28 | מאת:

למתושלח שלומות. עומס יתר הנובע מקיפוצים בריקודי עם, נותן אותותיו בפרט במפרקים הנושאים בעיקר העול- דהיינו הברך והקרסול. הקרסול הינו המפרק בו נמדדו העומסים הגדולים ביותר. הברך, למרות היותה מפרק בעל שטח פנים רחב, חשופה לרכוזי עומסים נקודתיים. רמת הנזק הסחוסי שצברת מכתיבה את אפשרויותיך להפריז (או שלא) בקיפוצים ובעומסים אחרים. היות ותפקודך שמור למדי, למרות "מתושלחיותך" ניתן לנסות טיפול בתוספי המזון המכילים אמינוגליקניים שאמורים להיטיב עם הסחוסים, לפחות לפי הבטחות הייצרנים, וממספר בלתי מבוטל של מטופלים שגורסים כי הטיב עימהם. מידרסים או נעל עם"בולמי זעזועים" בהחלט עשויים לפלג העומסים ולהקטין הסבל. נסה, וכל שכן, המשך לפזז.

10/02/2004 | 14:46 | מאת: מתושלח הצעיר

ד"ר אשכול שלום האם ישנה דרך לאבחן - א. מהיכן נובעים הכאבים ? ב. האם כיצד והיכן ניתן ליבדוק את תקינות הנעליים ? תודה מתושלך הצעיר