ניתוח בכף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

15/01/2014 | 12:18 | מאת: מישהי2

אני בת 27. נולדתי עם חולשה ברגל שמאל. עברתי שני ניתוחים להארכת גידים שהייתי ילדה קטנה. בשנים האחרונות המצב מחמיר ההליכה שלי לא טובה והצליעה יותר מורגשת. נפגשתי עם הרופא שניתוח אותי בעבר והוא אמר שניתן לתקן זאת. הבעייה היא שכף הרגל היא לא ישרה היא נוטה שמאלה, כך שרב משקל הגוף נוטה לצד השמאלי ולפעמים אם אני הולכת יותר מידי נוצר שם יבלות מתמשכות שלא עוברות וכאבים כשאני צורכת על הרגל. אמרו לי שניתן ליישר את הרגל. בפעם הראשונה הוא אמר שאני אצרך ניתוח עם ברזלים למשך שלושה חודשים. בפעם השנייה הוא אמר שניתן יהיה לעשותץ את הניתוח עם גבס למשך חודש בלבד ולחסוך ממני את הסבל שבברזלים אך הוא רוצה לעשות את הנתיוח עם רופא שהוא מומחה כף רגל שניפגש ונחליט יחד מה לעשות. כל הזמן הזה הרופא שלי שניתח אותי אמר שזה ניתוח לא מסובך. כשנפגשתי עם המומחה כף רגל (דר סלמןו סרגיי) הוא אמר לי דברים שונים לחלוטין. שהצליעה לא תשתפר אך כן יהיה ניתן לשפר את ההליכה. וזה משהו שלא הבנתי כי אם מיישרים את הרגל ואני אלך ישר ולא עקום עם נטייה לצד אחד למה הצליעה לא תשתפר בנוסף הוא גם אמר לי שצריך להעביר גיד ממקום אחד לשני. ויכול להיות מצד שהרגל תצנח למטה ואני חייבת להיות עם תומך חצי שנה. שני רופאים שונים שאומרים לנתח אותי יחד בילבלו אותי לגמרי אני גם רוצה לבקש המלצה למומחה כף רגל נוסף לחוות דעת שלישית תודה..

שלום רב אשמח לבדוק אותך ולנסות לעשות קצת סדר. בעקרון, ניתוחים לתיקון עיוותים בכף רגל תלויים במידת העיוות, בגמישותו, ובמצב השרירים והגידים איתם יש לעבוד. הניתוחים מתחלקים לשחרור רקמות רכות והעברת גידים, דרך תיקונים גרמיים שונים וקיבועים, וקומבינציות שונות שלהם. אלה אינם ניתוחים פשוטים ויש לתכנן אותם היטב על מנת לא לגרום לתיקון יתר או לבעיות אחרות. כאמור את מוזמנת לפנות ליעוץ. בברכה רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול