שבר בכף הרגל בסוף הריון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

20/01/2013 | 18:01 | מאת: לאה

שברתי בכף הרגל את עצם המסרק החמישית, נתנו לי אפשרות חבישה או גבס לשישה שבועות והעדפתי גבס כדי לא לסבול מכאבים ולאפשר התאחות מלאה לפני הלידה. אני בתחילת החודש התשיעי וצריכה ללדת. יש באפשרותי להישאר עם הגבס עליו אני דורכת בקושי ובצליעה או להחליף בחבישה. איני יודעת מהם השיקולים לכאן ולכאן ואשמח למידע מקצועי. האם הדריכה על חבישה קשה יותר או קלה יותר? האם הגבס יתן איחוי מהיר יותר או דווקא שחבישה תאפשר התחלה של שיקום ופיזיטרפיה? האם לחיצות בזמן הלידה עלולות לגרום לתזוזה?

שלום רב על מנת לתת תשובה עלי לראות את הצילום עצמו. באופן כללי גבס הינו אמצעי טוב להקלת כאבים כיוון שמקצע ומייצב את הרגל. ישנם שברים שאין צורך בגיבוס אלא חבישה מספיקה. בברכה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול