שבר במרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

28/01/2004 | 15:49 | מאת: דותן

שלום רב לפני כארבע חודשים שברתי את מרפק יד שמאל,עברתי ניתוח קיבוע פנימי ע"י 2 ברגים .המנתח אומר שאין צורך להוציא את הברגים כי נראה שהם לא מפריעים .יש לציין שהשבר מאוחה לגמריי (לאחר מעקבים וצילומים רבים),אני מטופל מזה חודשיים בריפוי בעיסוק ,ישנה התקדמות אך אני סובל מיישור חלקי של יד שמאל(135 מעלות) אמנם בקיפול רואים שיפור ,אך היישור כמעט ולא מתקדם. שאלתי היא האם יש מקום לדאגה ביחס להתקדמות ביישור היד והאם יש צורך בהערבות גורם נוסף חוץ מהרופא המטפל ,לנוכח הבעיתיות והזמן הרב שעבר? בתודה מראש.

01/02/2004 | 08:22 | מאת: ד"ר זאב אשכול

הגבלה בטווחי תנועת המרפק לאחר שבר שקובע, עלולים לנבוע מקיצור הרקמות הרכות בקדמת המרפק, לעתים עד כדי הסתיידויות בהן. לעתים, ההגבלה נובעת מאי סדירות גרמית של המפרק בשל העדר שחזור מספיק או רסיסים תוך מפרקיים בלתי נשלטים. לעתים הגומה שבאחורי המרפק מתמלאת ברקמה חיבורית המונעת חדירת מקור המרפק (האולקרנון), לעתים מצב זה נגרם מהתבלטות ראשי הברגים. אם לא יחול שיפור בטווח היישור - לפי תאורך חסר של כ - 55-60 מעלות - יש לשקול הוצאת הברגים, נקוי הגומה האחורית ולעתים להמשיך בשחרור קדמי של קופסית המפרק והרקמות הרכות המגבילות.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול