כאבים מעל העקבים ספק גיד אכילס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

14/11/2011 | 20:18 | מאת: גלי

שלום.פיזיוטרפיסט שהיתי אצלו בטיפול של גלי הלם וTENS אמר שיש לי בעיות בגיד אכילס. אורתופד כף רגל בדק אותי אמר שאין לי כלום בגיד ושלח אותי לעשות מיפוי עצם, אמר שכנראה יש לי שברי מאמץ. אשמח לקבל ממכם סקנד OPINION מה עוד יכולות להיות סיבות של כאבים אלה?? כואב לי כל בוקר כשאני מתעוררת בצעדים הראשונים, ובצעדים ראשונים אחרי מנוחה ממושכת (ישיבה מס' שעות במחשב וכו') בוצע מיפוי עצם + SPECT לאחר הזרקה תוך ורידית של MDP - 99m Tc - mCi. במפוי כלל את כל השלד. מבטים מכוונים לברכיים כפות רגליים SPECT של אזור: ע"ש צוארי - גבי במפוי: קליטה סימטרית באפסקט העליון והתחתון של עצמות הקלקנאוס מימין ומשמאל. קליטה קלה מאד דיפוזית בברכיים. קליטה סימטרית ב -rt + lt sacroiliac joint s=יתכן תקינה לגיל הנבדקת. קליטה קלה בסקרום - תנוחתי ואין לראות קליטות פתולוגיות בולטות בע"ש כולו. בסיכום: הקליטות בקלקנאוס הינה סימטרית - יתכן תקינה? הממצאים במפוי אינם אופיניים לשברי מאמץ בכפות הרגליים הקליטה הקלה בברכיים - שינויים ארטריטיים קלים ביותר? רב תודות

14/11/2011 | 20:19 | מאת: גלי

14/11/2011 | 20:26 | מאת: גלי

אני משתמשת במדרסים כשנה, מאז שהתחלתי את הטיפולי TENS וגלי הלם אצל הפיזיוטרפיסט.....הכאבים בברכיים פחתו....... והאם הבדיקות האלה גם מאבחנות קשר דורבן? האורתופד כף רגל לא אמר כלום לגבי דורבן בעוד מס' ימים אני אראה לו את התוצאות והוא יגיד לי מה הוא חושב לגבי המשך בדיקה, אבל חשובה לי גם דעתכם. תודה רבה רבה

15/11/2011 | 00:05 | מאת: איתי

שלום גלי, על פי הממצאים שהצגת אני חושב שמדובר במקרה של פלאנטר פאציאיטיס (PLANTAR FASCIITIS) שהרבה פעמים יוצר "דורבן". הטיפול היעיל ביותר הוא מנוחה, מתיחות של כף הרגל, מדרסים ואפילו סד לילה שמקבע את הרגל ומותח אותה. היכן הכאב ממוקם בעקב? בחלק האחורי או קרוב לקשת?

שלום רב על מנת למקם את הכאבים יש צורך בבדיקה מדוקדקת. ישנם מספר אפשרויות לכאבים באיזור העקב, החל מדלקת של גיד , דרך שברי מאמץ, דורבן, תסמונות צביטה ועוד. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול