נקעים חוזרים ותוצאות MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

25/09/2011 | 20:09 | מאת: יניב

נקעים חוזרים כשנה ו-4 חודשים,13 נקעים,עושה פיזותרפיה כשלושה חודשים בתידרות של פעמים\שלוש בשבוע. כאבים בהליכה ובעמידה על רגל אחת בכיפוף.תוצאות mri :בצקת מח העצם בהיקף הסנוס טראזי, באספקט הקדמי תחתון של הטאלוס והאספקט העליון של הקלקנאוס.שינויים ציסטים קלים באזור. מעט נוזל בצאנוס טראזי. עיבוי קל של הרצועה- תיתכן בצקת שחלפה.פס דק של נוזל סמוך לגיד הפרונאוס. תיתכן פגיעה בסינוס. מה ניתן להסיק מתוצאות אלו ומהן דרכי הטיפול הרלוונטיות על מנת לפתור את הכאבים? בתודה מראש יניב.

שלום רב, אתה מתאר סינדרום שנקרא SINUS TARSI SYNDROME זהו כאב באיזור מסויים בין שתי עצמות הקרסול והעקב. מגיב בד"כ יפה מאד לזריקה מקומית של לידוקאין וסטרואידים. לעיתים נגרם מנקעים חוזרים. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול