ציפורן חודרנית במצב קשה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

09/09/2011 | 14:52 | מאת: מירב

שלוםרב , אבי כבן75 סובל מציפורן חודרנית בבוהן במצב קשה מאוד , יש לו נפיחות ואין כל אפשרות לגזור כלל את הציפורן אלא כנראה להוציאה לגמרי.הוא לוקח קומדין כל יום וכדורים לטיפול בלחץ דם. שאלתי היא האם תחום זה שייך למחלקה הכירורגית?או אורטופד כף הרגל מה שהמליצו לו בבי"ח.כמו כן האם טיפול לייזר ממומלץ יוצר מניתוח להוצאת כל הציפרן? אודה לתשובתך הדחופה. שבת שלום.

מירב שלום, במידה ומדובר בבעיה שדורשת כריתת כל הציפורן, אזי ניתן לבצע רק ניתוחית. במידה ומדובר בצפורן חודרנית, כלומר רק קצה אחד "תקוע" בבשר, אז ניתן גם לנסות פתרון בשם TOEFIX, שמוציא את הצפורן בהדרגה תוך מספר ימים. בברכה, ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול