שברתי את הקרסול, מספר שאלות בבקשה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

08/09/2011 | 00:56 | מאת: גבע

שלום לרופאים הנהדרים בפורום, לצערי, לפני כשבוע שברתי את הקרסול + פריקה. מאז עשיתי את כל שהרופא הנחה אותי, ובנוסף, קראתי טונות של מאמרים בנושא על מנת לתת לעצמי את סיכויי ההחלמה הטובים ביותר. אני זקוק לתשובות על כמה שאלות שלא הצלחתי להבין בכוחות עצמי: הגבהת הרגל ההגיון אומר שרגל מוגבהת מקבלת פחות דם = פחות חומרים לבניית העצם מחדש. לא כדאי לאפשר לאזור הפגוע זרימת דם טובה כל עוד הכאב נסבל ? עישון הפסקתי לעשן על מנת לתת את הסיכויים הטובים ביותר למהירות ואיכות ההחלמה. מצאתי מחקרים רבים המשווים בין קצב החלמה בין מעשנים ללא מעשנים והמסר היה ברור. לא מצאתי מחקרים המשווים בין לא-מעשנים למעשנים שהפסיקו לכבוד השבר. האם אתם מכירים מחקר כזה? מה דעתכם? תזונה מאז השבר, אני מקפיד על תזונה באופן מיוחד, אוכל בעיקר מזונות שמופיעים במאמרים בנושא צמיחת עצם [מזון עשיר בקלציום וכדומה]. האם ידוע לך עד כמה תזונה נכונה באמת עוזרת? תודה וסליחה על החפירה, מאחל לכם ולקוראים בריאות, גבע

גבע שלום ההחלטה הראשונה והכי חשובה שצריך זה האם השבר הוא לניתוח או לטיפול שמרני בגבס. שבר עם פריקה כפי שתיארת בד"כ זקוק לטיפול ניתוחי. לשאלותיך: הגבהת הרגל ההגיון אומר שרגל מוגבהת מקבלת פחות דם = פחות חומרים לבניית העצם מחדש. לא כדאי לאפשר לאזור הפגוע זרימת דם טובה כל עוד הכאב נסבל ? - מטרת הגבהת הרגל הינה לעזור לנפיחות לרדת (כח המשיכה), ולהוריד את רמת הכאב. מומלץ על תנוחה זו רק בשבוע-שבועים ראשונים. הרגל מקבלת מספיק דם עקב לחץ הדם. עישון הפסקתי לעשן על מנת לתת את הסיכויים הטובים ביותר למהירות ואיכות ההחלמה. מצאתי מחקרים רבים המשווים בין קצב החלמה בין מעשנים ללא מעשנים והמסר היה ברור. לא מצאתי מחקרים המשווים בין לא-מעשנים למעשנים שהפסיקו לכבוד השבר. האם אתם מכירים מחקר כזה? מה דעתכם? - יפה מאד, נקודה יפה שהעלית. לא בטוח שיש מחקרים כאלו, אבל ידוע שלגבי שאר חוליים וסרטנים, מי שמפסיק לעשן חוזר למוטב מבחינת סיכונים לאחר כשנתיים לערך. ראה זאת כהשקעה לשבר הבא. תזונה מאז השבר, אני מקפיד על תזונה באופן מיוחד, אוכל בעיקר מזונות שמופיעים במאמרים בנושא צמיחת עצם [מזון עשיר בקלציום וכדומה]. האם ידוע לך עד כמה תזונה נכונה באמת עוזרת? בהנחה שאתה אדם בריא והדיאטה שלך מאוזנת ממילא, אין ממש השפעה לשינוי נוסף בדיאטה. בכל מקרה בהצלחה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול