לאחר שחזור הרצועה הלטרלית- מה מותר לעשות?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

06/09/2011 | 21:27 | מאת: יסמין

שלום, עברתי אתמול בבוקר ניתוח לשחזור הרצועה הלטרלית בקרסול ימין, לא שחררו אותי באותו יום הביתה משום שלקח לי זמן להתעורר מההרדמה והיו מעוניינים להשגיח עלי לאחר אותו יום. שוחררתי היום בצהריים, גיבסו לי את הרגל מהצדדים ומאחור (מקדימה יש רק חבישה) עד הברך,ונאמר כי הניתוח עבר בהצלחה. כמובן יש כאבים רבים, נוירופטיים אני מאמינה שכך הם נקראים. ניסיתי לקבל מידע לאחר הניתוח על מה מותר לי לעשות ואיך להתנהג ( נאמר כי אהיה עם הגבס למשך 3 שבועות ולאחר מכן יחליפוהו לסד), אך עם כל הבלאגן שנוצר עקב השביתות והעיצומים לא הצלחתי לדבר עם הרופא המומחה שניתח אותי, אלא רק עם מתמחה שלא נידב הרבה מידע. אני מעוניינת לדעת אם מותר לי לשכב על הבטן או על הצד, אם הכאבים שאני מרגישה מראים על כך שהרגל נפגעת או שאני פוגעת בשיקום? תודה מראש, יסמין

יסמין שלום בשלב ראשון אין לדרוך על הרגל ולהשאירה בסד הגבס. משער שתהיי בביקורת אצל הרופא המנתח ואז יסביר לך שוב על המשך מהלך השיקום. מותר לשכב על הגב, בטן, צד לא משנה. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול