גנגיליון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

21/08/2011 | 21:05 | מאת: דנה

מה זה בדיוק גנגיליון והאם הוא יכול להגרם כתוצאה מניתוח. 2. בניתוח שחברה שלי עברה לשחרור עצב פלנתרי אמרו לה שישימו לה דבק למה בדיוק הכוונה

22/08/2011 | 15:26 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

לא יודע על איזה דבק מדובר. לגבי הגנגליון - גוגליון הוא הגידול שמקורו ברקמה הרכה זוהי כיסה (ציסטה) שפירה המלאה נוזל צמיג וצמודה בדרך כלל למבנים סמוכים כגון קופסית המפרק, גיד או מעטפת הגיד. הגנגליון יכול להופיע בפתאומיות או להתפתח באיטיות לאורך מספר חודשים. הסיבה המדויקת להופעת גנגליון אינה ידועה. בכ- 10% ממקרי הגנגליון קיימת היסטוריה של חבלה מקומית ויש המשערים כי חבלה שכזו מהווה גורם סיכון להתפתחותו. בברכה - דר' טיטיון

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול