דפורמציית האגלונד אצל ספורטאים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

20/08/2011 | 20:01 | מאת: אריאל

אובחנתי לאחרונה (לאחר ביצוע MRI) כסובל מדפורמציית האגלונד ורציתי לשאול כמה שאלות: בהנחה שאני אמשיך בחיי כרגיל (אני עוסק הרבה מאוד בריצה וכו') והכאבים ימשיכו ויחמירו למה זה מוביל בסוף? קריעה של האכילס? והאם יש דרך להמשיך לרוץ ללא מעבר של ניתוח? בתודה - אריאל.

אריאל שלום הגלונד זה עיוות גרמי מעין "שפיץ" אחורי בעצם העקב. במידה ומחליטים לנתח יש צורך להוריד גם את ההגלונד, אך יותר חשוב להטרות את גיד מהדלקת. ההגלונד עצמו לא יגרום לקרע של הגיד, אך יש סיכון מוגבר לקרע של גיד חולה מאשר של גיד בריא. בברכה ד"ר אלון בורג

21/08/2011 | 17:30 | מאת: אריאל

נאמר לי בין היתר שעלי להשתמש בקרח על הרגליים רציתי לשאול באיזה אופן זה עוזר להחלמה? ואיך וכמה לשים? האם הגיד זקוק בוודאות למנוחה בכדי להחלים? תודה רבה ד"ר בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול