שבר בפלנקס פרוקסימלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

12/08/2011 | 12:52 | מאת: פילפילונת

שלום לפני יומיים התנגשתי בקיר בבית, תוך כדי ריצה , ושברתי בכף רגל ימין את הפלנקס הפרוקסימלי. נאמר לי במיון שאין מה לעשות, קיבעו לי את האצבע השלישית (שקיבלה מין עקמומיות חדשה ) לאצבע השניה, ונאמר לי להמנע מספורט 6 שבועות. השאלה שלי היא האם יגרם נזק אם אני אלך (לשם פעילות יומיומית ולא ספורטיבית) לפני חלוף הזמן, או להגביל את המאמץ רק לפי הכאבים ? האם יגרם נזק אם אני אצא לריצות? האם אני יכולה לרכב על אופניים ? תודה

שלום רב השאלה שלי היא האם יגרם נזק אם אני אלך (לשם פעילות יומיומית ולא ספורטיבית) לפני חלוף הזמן, או להגביל את המאמץ רק לפי הכאבים ? אין נזק בהליכה רגילה. אין להגזים כמובן. האם יגרם נזק אם אני אצא לריצות? מליץ לא לרוץ עד איחוי השבר האם אני יכולה לרכב על אופניים - במידה ולא כואב לך יותר מידי. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול