כאבים לאחר ניתוח בקרסול אי יכולת לשבת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

04/08/2011 | 03:56 | מאת: דוד בן חורין

שלום רב! לפני שבועיים שברתי את הקרסול ב3 מקומות. הרגל קובעה לאחר כמה שעות בגבס אך היו כאבים לא נעימים בעקבות נפיחות שהייתה שם. שבוע לאחר מכן עברתי ניתוח לקיבוע אחד השברים עם 2 ברגים וכפי שהיה נראה בצילום - מן חוט מתכת מגולגל ביניהם. בעקבות תרופה פסיכיאטרית שאני נוטל לחרדות, אסור לי משככי כאבים נרקוטיים והדבר היחיד שהעלים את הכאב לכמה שעות הייתה זריקת וולטרן. בנוסף הוחלט להרדים אותי הרדמה אפידורלית והיני זוכר את כל הניתוח. לאחר הניתוח ניתן לי אפדרין באינפוזיה להעלת לחץ הדם למרות שניסיתי להסביר שאסור לי בגלל התרופה האנטי חרדתית. היום, כשבוע לאחר הניתוח אני עדיין לא מצליח לרדת מהמיטה ולהשתמש בכסא גלגלים בגלל כאב שנובע מהצד הפנימי של הקרסול. ההרגשה היא כאילו יש שם פצע פתוח וכל תזוזה של הרגל משתפשפת בגבס או בחלק שנועד לקיבוע כלשהו מן תחושה של חתך. אני משתמש באדויל, אופטלגין 1 מ"ג וארניקה כל 4 שעות והכאב לא נותן לי להזיז את עצמי, הרגל מוגבההת ולא זזה כל הזמן. קשה לי לישון מכוון שלאחר כמה דקות אני מקפיץ את הרגל מתוך שינה ומתעורר מהכאב. אני מאמין שחלק מהכאב הוא פסיכולוגי ואני מרגיש חבול לאחר הטראומה אך עדיין לא הגעתי לשירותים לעשות יציאות ואני לא יודע מה לעשות אם הכאב לא יפסק. האם עליי להזמין מומחה כלשהו לביתי? האם עליי לקבל אישור לזריקת וולטרן ולבקש רופא לביתי? מה היית מציע במצב כזה שמרוב הפחד לפצוע את עצמי אני לא מצליח להתנייד למקלחת ולשירותים ובנתיים מתנוון במיטה? ראוי לציין ששתן אני עושה בבקבוק ויש לי עזרה רבה בבית.

04/08/2011 | 03:58 | מאת: דוד בן חורין

ראוי לציין שאני בן 27 בריא ואני נוטל אנטיביוטיקה וזריקות בבטן מידי יום לקרישת דם.

04/08/2011 | 07:22 | מאת: דוד בן חורין

עוד פרטים: אבחנה: TRS MALEOLAR # DISLOCATION RT. ANKLE VEBER ניתוח: Tension band wire Madial Maleollus

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול