תוצאות אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

29/07/2011 | 16:56 | מאת: מיקי

לפני 8 שנים לאחר נקעים חוזרים ופציעה בשירות הצבאי עברתי ניתוח שחזור רצועות וייצוב קרסול שמאל. במסגרת עבודתי אני נועל נעליים גבוהות והולך כ 20-30 ק"מ במשמרת של 24 שעות. לאחרונה כואב לי בקרסול באיזור הניתוח נוצרו שטפי דם קטנים ונפיחות מסויימת. בבדיקת האולטרסאונד התגלתה התוצאה הבאה: "הודגם ריבוי נוזל במעטפת גידי הפרוניוס עם רגישות במקום. הממצאים מתאימים לטינוסינוביטיס של גיד הפרוניוס". אבקש אם אפשר פירוש/ הסבר לגביי התוצאה האמורה.וכן המלצות לטיפול . תודה וכל טוב

31/07/2011 | 01:06 | מאת: דנה

שלום מיקי, ממש לא רופאה, אבל - הממצא שלך נשמע כמו דלקת. זה מה שזהאומר. דלקת של הגידים באזור. הטיפול הוא - מנוחה, פחות ריצות והליכות, וגם כדורים נוגדי דלקת - מסוג ארקוקסיה, אתופן וחבריהם. בהצלחה, דנה

דלקות בגידים פרונאלים יכולים להווצר מעומס על הגידים וכן הליכ לא מכונה. במידה וטיפולים כגון מנוחה, נוגדי דלקת, מדרסים לא מטיבים, פנה לאורטופד כף רגל קרסול לבדיקה והצעות לטיפולים נוספים. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול