תחושת כאב וזרם בכף הרגל מה עושים?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

29/07/2011 | 16:52 | מאת: רמי

שלום רב כ 9 חודשים סובל מתחושת כאב לא נעים ברגל שמאל בכף הרגל העליון ליד האצבעות ולעיתים גם כאב או אי נוחות או זרמים ועיקצוצים בעת השינה או מנוחה. נבדקתי על ידי אורטופד לחשד לנוירומה,לא נמצא דבר בעת צילום אולטרא סאונד,קיבלתי כדור ארקוקסיה נוגד דלקת ולאחר יומיים הפסקתי שימוש עקב כאבי בטן ושלשול במהלך היום מהכדור. האם מומלץ הפנייה לטיפול פיזותרפיה? האורטופד טען שיש מעט נפיחות באזור כף הרגל מה מומלץ לעשות,האם מומלץ לרכוש מדרסים לנעל?

31/07/2011 | 01:04 | מאת: דנה

שלום רמי, ממש לארופאה, אבל - מה שאתה כותב כאן נשמע לי קצת לא ברור. האם יש לך רופא אורתופד שאתה סומך עליו ושמטפל בך? אם כן - אתה צריך לחזור אליו ולעשות את מהשהוא מציע אם לא- אז צריךלמצוא אורתופד. בכל מקר,ה ייעוץ מכאן לא ממש יכול לתת לך תשובות, כי צריך בדיקה קלינית לראות מה התלונות שלךומה הממצא ברגל. מה שכן,אולטרה סאונד הוא לא בדיקה מספקת לפעמים,ולפעמים גם תלוי מי מבצע אותה. כדאי לפנות גם לבדיקת נוירולוג, ואולילבדיקת אי-אמ-ג'י. שבודקת את המצבשלהעצבים. מה שאתה מתאר בהחלט נשמע כמו פגיעה עצבית כלשהי. האם אתה סוכרתי? בן כמה אתה? דנה

קטונתי, מסכים עם דנה. בדיקת אולטראסאונד יכולה להחמיץ נוירומות. בנוסף ישנם מצבים הגורמים לתופעות דומות. נפיחות יכולה להגרם על ידי מצבים של סינוביטיס (דלקות) במפרקים. ממליץ שתפנה לאורטופד מומחה לכף רגל וקרסול לבדיקה מדוקדקת. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול