Talos-Calcaneus Coalition

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

27/07/2011 | 08:12 | מאת: מיקי

אצל בני בן ה-18 התגלה tarsal coalition ברגל ימין. התחילו לו כאבים כאשר התחיל לעסוק בספורט לקראת הצבא וביצע ריצות בשטחים פתוחים. מהם הקריטריונים לביצוע ניתוח הפרדה לעומת חיבור? האם גם בגיל זה ניתן לבצע ניתוח הפרדה מוצלח כאשר מצב הקואליציה מאפשר זאת (אחוז חיבור קטן, ובעיקר סחוסי)? האם לאחר ניתוח חיבור הקרסול חוזר לפעילות מלאה? תודה.

מיקי שלום קואליציה טרסלית, כפי שהינך בודאי יודע הינה הפרדה לא מלאה של עצמות הקרסול בשלב העוברי. מצב זה יכול לגרום להפרעה בתנועה ולכאבים בזמן מאמץ. במידה והקואליציה קטנה (פחות מ50% משטח המפרק), ניתן עד גיל לא מאוחר לנסות לכרות את הקואליציה. גיל 18 הינו יחסית גבולי לדעת מספר מנתחי כף רגל וקרסול, אך אין מה להפסיד כיוון שהאפשרות השנייה היא ארטרודזה (איחוי) של כל המפרק, וזו אופציה יותר רדיקלית. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול